Eco-driving

Om du bryr sig om miljön, följ dessa enkla EcoDriving tekniker för att minimera negativa fotavtryck körning.

EcoDriving tips

  • Planera din körning rutt i förväg
  • Resa lätt, ta bort onödig belastning från stammen / ta bort takräcke
  • Kör stadigt, undvika snabb acceleration och inbromsning
  • Undvik att använda bilen för korta sträckor
  • Hoppa över växlar
  • Kör alltid med högsta möjliga växel
  • Använd motorbromsning när det är möjligt

Visste du att korta resor med kall motor resulterar i högre utsläpp samt högre bränsleförbrukning? Därför är det både icke ekonomiskt och skadliga för miljön att köra korta sträckor. Istället bör cykel eller promenad som är samtidigt mycket bättre för ditt välbefinnande dig.

I vinterförhållanden är det rekommenderat att använda motorvärmare för ett par timmar innan stirrar motorn. Genom att göra så att du kommer att förlänga bilens livslängd och samtidigt undvika tunga avgasutsläpp som orsakas av kallstart.

Reser ljus är också fördelaktigt eftersom det minskar bränsleförbrukningen. Borttagning av skidbox när den inte används och extra belastning från stammen sparar bränsle.

När du väljer däck för din bil, komma ihåg att vissa tillverkare producerar så kallade "gröna däck" som är utformade för att minska utsläppen av giftiga oljor och kolväten. Kom också ihåg att för lågt tryck i däcken ger högre bränsleförbrukning, det är därför det är bra att kontrollera däcktrycket regelbundet.

Bränsleförbrukningen kan också ökas om du använder några extra funktioner och tillbehör såsom ett takräcke, automatisk växellåda, luftkonditionering eller 4 hjulsdrift.

Att välja rätt typ av bil är lika viktigt om du bryr sig om miljön. Det bästa valet skulle vara att välja en bil med en mindre och mer ekonomisk motor eller att gå till en hybrid eller en helt elektrisk bil.